|
||||
|
||||
"инфекционный характер" болезни - такое же "попадание пальцем в небо" как и "лимфома?"; пусть Ваш муж очно обратится к инфекционисту для исключения "инф. характера" или постановки конкретного диагноза. Это я Вам от лица всех инфекционистов форума заявляю без всякого движения данного топика по форуму: в ситуации с Вашим мужем заочная консультация хоть всех специалистов интернета вместе взятых не поможет - нужен очный специалист.
|
|||
|
|||
Прокапали очередной курс антибиотиков... Без результатов. Температура держится 37.1-37.4. + усиленное потоотделение. Температура поднимаеться в после обеднее время, утром 36.2. Завтра по собственной инициативе собираемся на МРТ. Скажите пожалуйста, если сделать МРТ черевной полости и малого таза - этого достаточно будет чтоб исключить/подтвердить диагноз: лимфома???
Ответьте пожалуйста! |
|
||||
|
||||
МРТ - дополнительный метод диагностики лимфом у детей или у взрослых при подозрении на поражение ЦНС; основными методами является контрастная КТ или ПЕТ с радиоактивной фторглюкозой (18F-fluorodeoxyglucose-PET).
|
|||
|
|||
Только что посмотрела на сайт клиники, в которую мы записаны, там написано КТ, ПроХелс
Види комп'ютерної томографії: Там делают: Дентальна комп'ютерна томографія (КТ). КТ ангіопульмонографія. Кількісна комп'ютерна томографія (ККТ). Комплексна МСКТ органів черевної порожнини і заочеревинного простору. Комп'ютерна томографія (КТ) легких і середостіння без внутрішньовенного підсилення (нативна). Комп'ютерна томографія (КТ) органів малого тазу. Комп'ютерна томографія (КТ) різних відділів скелета. Комп'ютерна томографія (КТ) судин головного мозку. Комп'ютерна томографія (КТ) шийного відділу хребта. Комп'ютерна томографія аорти та її гілок (КТ ангіографія) Комп'ютерна томографія черевної порожнини, заочеревинного простору і таза без внутрішньовенного контрастування. Комп'ютерна томографія черевної порожнини, заочеревинного простору і тазу з контрастуванням. Комп'ютерна томографія черевної порожнини, заочеревинного простору і таза з мультіфазним контрастуванням. Комп'ютерна томографія головного мозку з внутрішньовенним контрастуванням (посиленням). Комп'ютерна томографія коронарних артерій (КТ-коронарографія). Комп'ютерна томографія кісток черепа. Комп'ютерна томографія органів черевної порожнини. Комп'ютерна томографія органів черевної порожнини з внутрішньовенним контрастуванням (посиленням). Комп'ютерна томографія органів черевної порожнини з мультіфазним контрастуванням. Комп'ютерна томографія органів малого таза. Комп'ютерна томографія основи черепа. Комп'ютерна томографія придаткових пазух носа. Комп'ютерна томографія шунтів (КТ-шунтографія). Комп'ютерно-томографічна ангіографія (КТ-ангіографія). Мультиспіральна комп'ютерна томографія (МСКТ). Скринінг коронарного кальцію (МСКТ і ЕЛТ). На что из этого следует обратить внимание, чтоб получить наиболее информативную картину о болезни? Спасибо Вам большое, что не оставляете мои вопросы без внимания... |
|
||||
|
||||
Тип и обьем исследования решает очно врач - мне незнакомы украинские термины и какие именно контрасты используются в каждом случае. Неправильно выбранное исследование не даст ожидаемого диагностического результата, но пациент получит ненужную радиационную нагрузку. Внимание следует обратить на поиск очного врача, который назначит правильный метод, а потом в состоянии его интерпретировать полученную картинку; на форуме никто Вам таких ответов не даст.
|
|||
|
|||
Здравствуйте! Сегодня забрали карточку со всеми результатами анализов, которые хочу опубликовать, причина болезни все-таки не выявлена:
04.09.2013 Печ1нка- розм1ри: права доля 166,0 мм, л2ва доля 72,0 мм. Зб1льшена за рахунок обох доль; ехогенн1сть: нормальна, структура: однор1дна; звукопров1дн1сть: нормальна, v.hepiticae: не розширен1. Жовчевий м1хур: розм1ри: 85,0х27,0 мм. розташований типово. форма: грушевидна, не деформований, ст1нки: ущыльнен1; не потовщен1, просв1т: негомогенний, м1чстить застыйну жовч. холедог: не розширений. Пыдшлункова залоза: контур: ч1ткий, р1вний, ехогенн1сть: нормальна, структура:однор1дна, розмыри: головка 26,0мм, т1ло 13,0 мм, не зб1льшена, в1рсунговапртока не розширена. Селез1нка не зб1льшена. ехогенн1сть збережена, структура однор1дна. Права нирка: розмыри: 113х52 мм, розм1щення типове, контур р1вний, паренх1ма не потовщена, товщиною 23 мм , ехогенн1сть нормальна. кортико-модулярна диференц1ац1я достатня. нижн1 чашечки не роширен1. верхн1 чашечки не роширен1, миска не роширена. скупчення п1ску поодиноке. Лыва нирка: 111х57 мм, розм1щення типове, контур р1вний, паренх1ма не потовщена, товщиною 25 мм, ехогенн1сть нормальна. кортико-модулярна диференц1ац1я достатня. нижн1 чашечки не роширен1. верхн1 чашечки не роширен1, миска не роширена. скупчення п1ску поодиноке. Висновок: хрон1чний холецистит. Холестаз. После этого было проведено слепое зондирование и принимал желчегонные препараты. После зондирования (в тот самый день самочувствие было хуже и температура 37.7) Анализ крови 18.09.2013: Еритроцити 4,25х10 Гемоглоб1н 136 Лейкоцити 5,8х10 еозиноф1ли 1 нейтроф1ли палочк. 1 сегмент 67 ШОЕ 2 л1мфоцити 28 моноцити 3 Последние 10 дней принимал Левофлоксцин, последние 4 дня температура поднимается в обеднее время, прибл к часам 13-14 37.3. Отмечается нарушение внимания, спутанность сознания, сухость во рту, сонливость. (Побочный эффект левофлоксацина?) Сделано КТ: На Комп"ютерн1й томограф11 ши1, орган1в черевно1 порожнини, заочеревинного простору, малого тазу з контрастуванням. Поодинок1 л1мфатичн1 вузли d до 8 мм, надключичн1 до 7 мм, зб1льшених пыдключичних, аксилярних d 5 мм л1мфовузл1в не виявлено. М"язи грудно1 ст1нки симетричн1, структурн1, к1стковий скелет не зм1нений. Крупний хрящовий вузол Шморля в кран1альн1й замикаюч1й пластинц1 т1ла L3 d 14мм. Органи середостат1ння розм1щен1 типово. В передньоверхньому середостат1нн1 виявляеться тканина вилочково1 залози, максимальною товщиною до 13-15 мм, дольчато1 структури з в1дносно ч1ткими контурами, без прояв1в 1нвазивного росту чи компрес11 прилеглих тканин. Маг1стральн1 судини контрастуються р1вном1рно без дефект1в наповнення. Пневматизац1я легеневих пол1в збережена, без видимих вогнищево-1нф1льтративних зм1н. Трахеобронх1альний стовбур прох1дний, в1льний. Виявляються поодинок1 л1мфатичн1 вузли бронхопульмональн1 справа d 6-8 мм (вар1ант норми), прекард1альний 5 мм. Серце не розширене. Виявляеться м1н1мальна к1льк1сть в1льно1 р1дини в перикард1, серцевих заворотах. Газу, в1льно1 р1дини в плевральних порожнинах немае. В1льно1 р1дини в порожнинах черевн1й, малому тазу сформованих в1динних колекц1й чи 1нф1льтрат1в, зб1льшених л1мфатичних вузл1в (в тому числ1 заочеревинних, тазових, пахових) не виявлено. Печ1нка пом1рно зб1льшена, кран1окаудальний розм1р 187 мм, гомогенно1 структури, контури р1вны, звичайно1 щ1льност1, без видимих вогнищевих зм1н. Перфуз1я судин не зм1нена. Портальна вена 12 мм. Внутр1шньопеч1нков1 жовчев1 протоки не розширен1. Жовчевий м1хур овально1 форми, невеликих розм1р1в, стынки р1вном1рны, до 2 мм, вм1ст гомогенний. Холедог р1вном1рний 5 мм. П1дшлункова залоза не зб1льшена, з ч1ткими р1вними контурами, гоиогенно1 структури, перипанктеатичний жир не зм1нений. В1рсунгова протока не розширена. Селез1нка не зб1льшена, 40х89 мм, р1вном1рно1 перфуз11, з ч1ткими зовн1шн1ми контурами.. Шлунок, петлы кишечника без видимих патолог1чних зм1н. Нирки - розм1щен1 типово, форма, розм1ри без патолог1чних зм1н, контури ч1тк1, р1вн1. Паренх1ма достатня, к1стково-мозкова диференц1ац1я не порушена, без патолог1чних вогнищевих зм1н. Порожниста система не розширена, без видимих рентгеноконтрастних конктемент1в. Сечоводи не розширен1. Вид1льна функц1я збережена. Наднирков1 залози без видимих об"эмних утвор1в. Сечовий м1хур з р1вном1рними стынками, гомогенним вм1стом. Простата не зб1льшена, 25х36 мм, з ч1ткими контурами, ед=12.0мЗв. Висновок: Пом1рна гепатомегал1я. Орган1чного ураження паренх1матозних орган1в, ШКТ не виявлено. Даних за г1перплаз1ю л1мфатичних вузл1в не видно (поодинок1 шийн1, бронхолегенев1 d 6-8 мм). Тканина вилочково1 залози в межах rg-допустимо1 норми ( до 15мм, без ознак 1нвазивного росту). Малий г1дроперикард, вип1т в серцевих заворотах. После этого была консультация кардиолога, который по своей специальзации патологий не увидел. Предварительно делали ЭХО и кардиограмму. Онколог отправил к невропатологу (через нарушение сознания и т.д.) Тот в свою очередь назначил МРТ головного мозга, сегодня оно было сделано, результаты будут завтра, но врач смотрел предварительно и патологий не обнаружил К этому всему (я незнаю имеет ли это к болезни какое-нибудь значение), но месяц перед ней муж сильно поранил ногу о канализационное отверстие, после чего получил прививку от столбняка и еще какое-то лекарство (точно незнаю какое). Скажите пожалуйста, что может быть причиной такого длительного субфебрилитета, может быть сонливость, спутанность сознания побочкой от приема антибиотиков? И где стоит искать проблему? Может токсоплазмоз или еще что-то из подобных инфекций? Спасибо, с ув, Людмила. Последние дни температура поднимаеться в обеднее время (утром нет) до 37.3-37.6, а вечером 36.9-37, принимал колдрекс. |